header

Het maximale halen uit uw verbouwing?

Gaat u verbouwen? Grijp uw verbouwing aan om uw woning energiezuiniger te maken en flink te besparen op uw energierekening.

De meest effectieve maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken zijn isoleren en zuiniger verwarmen. Bij isolatie gaat het om dak, gevel, vloer en ramen. Zuiniger verwarmen kan met een HR cv-ketel. Verder kunt u denken aan de aanschaf van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp om uw energie zelf duurzaam op te wekken.

Om hieraan mee te werken en om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij ons aangesloten bij de stichting "Meer met minder", het nationale energiebesparingsprogramma voor de bestaande bouw.

Deze stichting voert het convenant 'Meer Met Minder' uit, dat ministeries, bouwbedrijven, energiebedrijven, installatiebedrijven en woningcorporaties in 2008 met elkaar sloten. Doel is dat in 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen blijvend 30 procent minder energie gebruiken.

De voordelen op een rij:

 • Voor uw portemonnee
  Stroom en gas zijn niet goedkoop en gaan al jaren in prijs omhoog. Energie besparen is dus geld besparen!
 • Voor uw comfort
  Energie besparen komt vaak neer op isoleren. Daardoor wordt uw huis minder vochtig en tochtig. Vloer, muren en ramen voelen niet meer koud aan en uw huis is snel op temperatuur als u de verwarming aan zet. Wel zo behaaglijk!
 • Voor de waarde van uw huis
  Een goede woning levert bij verkoop meer op. De eerste onderzoeken wijzen uit dat opgeknapte woningen sneller en tegen een betere prijs worden verkocht. Nieuwe snufjes, zoals zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp worden ook goed gewaardeerd.
 • Voor het klimaat
  Energiebesparing is een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Door de verbranding van olie, gas en kolen voor de opwekking van energie komen veel broeikasgassen vrij. Daardoor wordt het broeikaseffect versterkt: het wordt op aarde warmer en de zeespiegel stijgt. Daarom willen de overheid de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30 procent verminderen ten opzichte van 1990.

 7ad6edb946f605dc3922b83abfcff370_092d7da43bcb1304fc1b5ee7a039c5ff

Overzicht subsidies
Om energiebesparing te stimuleren heeft de overheid een aantal (tijdelijke) maatregelen opgezet die het goedkoper maken om energie te besparen. Veel energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf terug door de lagere energienota. Uw investering levert op die manier meteen rendement op.

Informatie
Als u meer wilt weten kunt u contact met ons opnemen of kijken op onderstaande websites.

www.meermetminder.nl

www.belastingdienst.nl

www.milieucentraal.nl

www.verbeteruwhuis.nl

 

 

Aannemersbedrijf Gerard Borst B.V.
Kortevliet 36
1786 PL   Den Helder

T. 0223-637429 / 06-51110725
F. 0223-660313
E. info@gerardborst.nl

branchelogos
bottom